Μουσικά Projects

delta-blues

AMERICAN SCENE PROJECT

Εχοντας ασχοληθεί για χρόνια ερασιτεχνικά με την ιστορία της μουσικής και την εθνομουσικολογία, τα τελευταία τρια χρόνια μελετάω την αμερικάνικη μουσική από τις αρχές του 20ου αιώνα. Εχω δημιουργήσει ένα ρεπερτόριο για κλασσική κιθάρα, δωδεκάχορδη και ηλεκτρική (και φυσαρμόνικα) με διακόσια περίπου τραγούδια που καλύπτουν όλα τα είδη αμερικάνικης μουσικής από τα παραδοσιακά bluegrass και τα Country blues  του Robert Johnson, μέχρι την Folk αναβίωση της δεκαετίας του ’60 και τη μουσική των Hippies, το Blues του BB King  και του Muddy Waters, τη Soul, το Rythm’nBlues, το Rock’n’Roll, την ψυχεδέλια των Gratefull Dead και άλλα….Το ρεπερτόριο αυτό, χωρισμένο σε projects, μπορώ να το παρουσιάσω σε κοινό ανανεώνοντας σε κάθε παράσταση το ένα τρίτο του υλικού μου, μέρος του οποίου αποτελείται και από δικά μου τραγούδια!

Project Folk

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια των τροβαδούρων της δεκαετίας του ’60, όπως ο Woodie Guthrie, Bob Dylan, Leonard Cohen,  Joan Baez, John Denver, Joni Mitchell, Gordon Lightfoot και folk rock συγκροτημάτων όπως οι Simon & Carfunkel, America και ο Neil Young.  Μπορεί να γίνει αφιέρωμα στον Dylan και στον Cohen και στους Καναδούς τροβαδούρους. Σ’ αυτά προσθέστε και ολίγη από ελληνικό νέο κύμα, Αρλέττα, Σαββόπουλο κ.ο.κ.!

Project Blues

Περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια της αμερικάνικης παράδοσης, λευκής και μαύρης, όπως The saints fo marchin in, St. James Infirmary, House of the Rising Sun, bluegrass και κλασσική country (Johnny Cash), πρώιμα gospell, Delta blues (Leadbelly, Brownie Mc Gee, Lightnin Hopkins, Robert Johnson, John Lee Hooker, Howlin Wolf, Muddy Waters κ.α.)

Project Rythm ‘n’ Blues

Τα περισσότερα κομμάτια είναι για μπάντα, αλλά….ελλείψη συνεργατων αυτή την περίοδο κάποια από αυτά προσαρμόστηκαν για one man band. Κλασσικά Chicago Blues (Muddy Waters, BB King κ.α.) Rock’n’roll (π.χ. Chuck Berry, Bo Didley, Buddy Holly, Presley)  κάποιες soul μπαλάντες όπως Sittin on the dock of the Bay, Stand by me,  Ain’t no sunshine when she’s gone και κάποια πιο δυνατά ΄τραγούδια του Ray Charles, Screamin’ Jay Hawkins, αλλα και το κλασσικό Fever. Δε λείπει και η λευκή soul του Van Morrison όπως και το λευκό rythm ‘n’ blues  του JJ Cale. Και για να γουστάρουμε, μερικά κλασσικά κομάτια funky και φυσικά disco. Είμαι ανοικτός σε προτάσεις συνεργασίας με άλλους μουσικούς!

Project Hippie!

tumblr_static_tumblr_static_c4act5mwwwocc4o848c4c8owg_640

Από Psychedelic folk (Gratefull Dead,  Jefferson Airplane, Tim Buckley, Love, Electric Prunes και άλλα τέτοια) μέχρι τραγούδια από το Woodstock και την ταινία Easy Rider.

ENGLISH SCENE PROJECT

Η Αγγλική rock σκηνή, από τις αρχές των 60s μέχρι τα τέλη των 70’s: γνωστά και άγνωστα τραγούδια από τη «Βρετανική Εισβολη» (Beatles, Rolling Stones, The Who κ.α.) την αγγλική ψυχεδέλεια (Pink Floyd κ.α.) το κλασσσικό εγγλέζικο rythm n blues αλλα και μπαλάντες από την progressive σκηνή.

Αν σας ενδιαφέρουν τα Projects μου, book me!